tirsdag 1. april 2008

Knær

I det siste har jeg fått en hel gjeng med kne-pasienter. Felles for alle er solide låsninger i bekkenet. Om låsningen kom først eller om kneproblemet kom først er ikke alltid så godt å vite. Men uansett har slitne knær veldig godt av at bekkenet virker ordentlig.
Hvis bekkenet ikke beveger seg som det skal, vil hele benet få en annerledes vinkel. Man ser gjerne at hunden tåer inn eller ut. Dette fører til overbelastning av flere ledd. Musklene blir også fortere slitne, siden de må jobbe helt annerledes enn det de er bygget for. Dermed kommer også skadene lettere.
Noen raser er mer disponert for å få kneskader enn andre. Andre raser får lettere problemer med hasen når bekkenet ikke virker skikkelig.
Heldigvis er det mye morsomt å finne på før man evt må operere. Det er ofte mye å hente med å få skjelettet og muskulaturen til å jobbe bedre. På knepasientene mine jobber jeg mye sammen med hundemassør. Da går prosessen med å styrke musklene rundt kneet og dermed stabilisere leddet raskere.
Jeg har også noen pasienter som har vært operert i kneet. Flere har gjennomgått flere operasjoner pga mislykket første operasjon. Disse har også hatt harde låsninger i bekkenet og har respondert veldig bra på veterinær kiropraktikk.

Ingen kommentarer: